Hager
Hlavní partner
soutěže TOP 100 českých architektonických ateliérů

 

Podpora pro kvalitní architekturu je ze strany společnosti Hager logickým krokem, protože design hraje u společnosti Hager dlouhodobě svou zásadní roli. Hager je předním dodavatelem řešení a systémů pro elektrické instalace v bytových domech i velkých komerčních objektech. Kromě více než šedesátileté tradice a prémiové kvality si společnost Hager vždy zakládala nejen na funkčnosti a bezpečnosti svých výrobků, ale i na jejich vzhledu. Ať se jedná o rozvaděčové skříně, parapetní kanály a systémy pro ukládání kabeláže, multifunkční kancelářské sloupky, dveřní komunikátory nebo nabíjecí stanice, interní tým průmyslových designérů i častá spolupráce s externími designéry a architekty již několikrát přinesla své ovoce v podobě nejrůznějších ocenění, včetně RedDot Award. Vlajkovou loď designu společnosti Hager ovšem představují vypínače berker, které sbírají designová ocenění a uznání architektů a interiérových designérů po celém světě.

O soutěži

Anketa TOP100 českých architektonických ateliérů se snaží upozornit na ateliéry a studia, jejichž práce má výrazný podíl na kultivaci domácí architektonické scény. Redakce a redakční rada časopisu ARCHITECT+, doplněná vždy o laureáty Ceny časopisu ARCHITECT+, každoročně vybírá nejzajímavější domácí ateliéry, jejichž tvorba prokazuje nejen momentální, ale především setrvalou tvůrčí konsistenci a kvalitu. Anketa je doplněná o výběr deseti nejzajímavějších mladých ateliérů pod názvem TOP10 Czech Emerging Architects.

Z elitní TOP100 pak vyjde i držitel výroční Ceny časopisu ARCHITECT+, oceněný za významný architektonický počin či dlouhodobý přínos domácí scéně. Hlavní cenu doplňují Ceny partnerů za přístup k udržitelnosti, tvorbě veřejného prostoru a využití moderních technologií. Cílem ankety a celého večera je vyvolat jiskřivou a neformální diskuzi o české a slovenské architektuře (nejen) mezi architekty.

Datum konání: 4. 6. 2024

Místo konání: Prostory showroomu společnosti Ahrend CZ viz link.

Další informace: